pmc-hoeksche waard logo

(Sport)revalidatie

 
Sporten is gezond, dat weten we allemaal. Er wordt veel gevraagd van het lichaam en daarbij kan het gebeuren dat er klachten ontstaan. Dit kan variëren van bijvoorbeeld een verzwikte enkel of rugpijn tot een pijnlijke schouder. In dat geval is de fysiotherapeut vaak de aangewezen persoon om u erbij te helpen de sportactiviteit weer te hervatten. In de praktijken hebben we diverse apparatuur beschikbaar om specifiek te trainen, denk bijvoorbeeld aan een loopband, hometrainer, materiaal voor het trainen van stabiliteit en apparatuur voor krachttraining. Verder kunnen wij u van advies voorzien ten aanzien van blessurepreventie, voorkomen is immers beter dan genezen.
Ook zijn er diverse therapeuten die werken met Medical Taping. Het werkend mechanisme hierbij is de benadering vanuit diverse structuren: niet alleen spieren zijn nodig voor beweging, maar ook bijvoorbeeld de bloed- en lymfecirculatie en lichaamstemperatuur beïnvloeden dit. Er kunnen dus diverse klachten en aandoeningen ontstaan als spieren niet goed functioneren en het gebruik van Medical Taping kan ondersteunend zijn voor een sneller herstel en snellere sporthervatting bij spier- en houdinggerelateerde klachten.
Daarnaast werken wij in het netwerk van Combined Quality Care (CQC), waarbij we patiënten begeleiden met knieklachten waar al dan niet en operatie heeft plaatsgevonden. Dit zijn vaak sporters, waarbij volledig herstel en sporthervatting het einddoel is.
voor meer informatie kunt u terecht bij de volgende teamleden:
Claudette Emaar, Leon van der Linden